Het is mogelijk om een lening te krijgen met een uitkering. Als je een uitkering hebt en je hebt toch een lening nodig dan kun je bij bepaalde partijen toch nog terecht. Dit zullen niet de reguliere banken zijn. Deze letten sterk op je BKR registratie en je kredietwaardigheid. Als je werkloos bent, tijdelijk zonder baan of inmiddels al een uitkering ontvangt dan is het mogelijk om via peer 2 peer partijen leningen te krijgen.

Het is echter niet slim om een lening aan te gaan terwijl je een uitkering hebt. Een uitkering is meestal geen vetpot en de aflossingen die volgen op de lening kunnen behoorlijk zijn. In deze omstandigheden ga je eerder van de regen in de drup dan dat het een constructieve oplossing is. Lenen met uitkering is derhalve niet altijd de beste stap die je kunt maken.

De goedkoopste lening op dit moment, ook met uitkering, wordt verstrekt door Geld Lenen XL – zie Goedkope Lening voor meer informatie, mogelijkheden en een offerte.

Het alternatief

Uiteraard bestaat ook nog de mogelijkheid om geld te lenen via familie of vrienden mogelijk. Dit heet een achtergestelde of onderhandse lening. Om van alle belastingvoordelen te profiteren dient deze lening te worden opgegeven bij de belastingdienst. Hoewel deze vorm van lenen een goede kans biedt voor mensen met een WW uitkering, brengt het ook een aantal nadelen met zich mee. Bij de bank een vast bedrag per maand terug, bijvoorbeeld verspreid over 5 jaar. Wat als u familie na 1 jaar de volledige lening terug wil? Stel daarom altijd een leningsovereenkomst vast waarin u opneemt hoeveel en wanneer u het geld terugbetaalt met eventuele rente. De belastingdienst kan u helpen aan een voorbeeldovereenkomst.