Doorlopend Krediet

Wil je ook snel over extra geld beschikken en zelf bepalen wanneer je het opgenomen geld aflost, dan is doorlopend krediet een uitstekende keuze. Het is een kwestie van makkelijk en snel geld lenen en zelf bepalen wanneer je het geleende bedrag weer aflost.

Wat is een doorlopend krediet?

Je zorgt er met doorlopend krediet voor dat je altijd geld achter de hand hebt. Heb je teveel geld afgelost en direct weer geld nodig dan is dit geen probleem, je kunt ten alle tijde weer geld opnemen. Je hebt zo veel meer betalingsvrijheid dan bijvoorbeeld bij een persoonlijke lening. Ook fijn om te weten is dat je bij doorlopend krediet boetevrij kunt aflossen.

Overige kenmerken doorlopend krediet

Je kunt het nummer van de lening ook gebruiken als bankrekening, voor de startende ondernemer is dit een ideale oplossing. Je kunt dus je betalingen via het doorlopend krediet laten lopen en hetzelfde geldt voor je inkomsten. Begint het bedrijf goed te lopen ben je natuurlijk snel van je schuld af en kun je beginnen met een buffer op te bouwen.

Wel is het zo dat je minimaal €5.000,- moet opnemen, hoeveel je in totaal op kunt nemen hangt af van je maandelijkse inkomen, indien je een partner hebt kun je hiervan ook de maandelijkse inkomsten meerekenen.

Een ander kenmerk en groot voordeel van doorlopend krediet is dat je veel minder rente betaald ten opzichte van een credit card. Wanneer je een credit card gebruikt en dus rood komt te staan betaald je veel meer rente dan bij doorlopend krediet. Bij doorlopend krediet heb je namelijk een variabele rente, de rente die je dus betaald hangt af van de actuele rentestand.

Nadelen van doorlopend krediet

Het grootste nadeel van doorlopend krediet is dat wanneer je hier altijd gebruik van maakt en je de 60-jarige leeftijd bereikt. Zodra je 60 jaar wordt, bouwen kredietverstrekkers namelijk je limiet maandelijks af, zodat het krediet bij het bereiken van je 68ste jaar is afgelost. Doorlopend krediet loopt nu eenmaal maar tot het 68ste jaar.