Tips bij het kiezen van een WOZ-krediet

Wanneer je een verbouwing gepland hebt, kan het noodzakelijk zijn om geld bij te lenen. Vaak heeft men niet voldoende spaargeld om de volledige verbouwing van een woning te kunnen financieren. Een van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is het afsluiten van een zogenaamd WOZ-krediet. Om in aanmerking te komen voor een WOZ-krediet dien je aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Zo is het onder meer een vereiste, dat je momenteel eigenaar van een woning bent. De WOZ waarde van je woning kan vervolgens een rol spelen in de hoogte van de lening die je af kunt sluiten. Een WOZ-krediet wordt aangeboden als een doorlopend krediet en een persoonlijke lening.

Aandachtspunten bij het afsluiten van een WOZ-krediet

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de reden voor het afsluiten van een WOZ-krediet. Voor de verbouwing van een koophuis wordt bijvoorbeeld aangeraden om een persoonlijke lening af te sluiten. Het voordeel hiervan is het feit, dat je de rente af kunt trekken van de inkomstenbelasting. Let op, dit belastingvoordeel wordt alleen geboden wanneer je het geleende geld gebruikt voor een verhoging van de waarde van je koopwoning. Een nadeel aan een persoonlijke lening is de hogere rente die je hierbij betaalt, in vergelijking met doorlopende kredieten.

 

Geld lenen bij familie door BKR-registratie

Wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt staan, kan het lastig worden om een WOZ-krediet aan te vragen bij kredietverstrekkers. Hierbij is het afhankelijk van het type BKR-registratie wat je hebt, hoe een kredietverstrekker zal handelen. Mocht niet mogelijk zijn om een WOZ-krediet aan te vragen, dan kun je overwegen om geld te lenen bij familie. Wellicht kunnen zij een deel van de verbouwing voorfinancieren, waarna je dit maandelijks aan het afbetaalt. Sommige kredietverstrekkers verstrekken ook leningen aan mensen met een negatieve BKR-registratie.